KüreselSektörel

Siber güvenlik projelerini AR-GE batağından kurtaran proje: TTP

ABD’de siber güvenlik projelerini Ar-Ge batağında kalmaktan kurtarmayı hedefleyen yeni TTP (Transition-to-Practice / Araştırmadan Kullanıma) programı ilk meyvelerini verdi.

Amerika Ulusal Güvenlik Departmanı tarafından fonlanan siber güvenlik teknolojilerinin araştırma aşamasından kullanım aşamasına geçirilmesini hedefleyen program şimdiye kadar hizmet verdiği 32 projenin 8 tanesini özel ve kamu sektörlerinde kullanıma soktu.

TTP program yöneticisi Nadia Carlsten, benzer teknolojiler için yeniden araştırma yapmaktansa zaten elde edilen Ar-Ge’ çalışmasındaki siber güvenlik araçlarını kullanıcılarla birleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

The Hill’in haberine göre, San Fransisco’da yapılan RSA konferansında araştırma aşamasındaki siber güvenlik teknolojilerini tanıtan program genellikle Ulusal Güvenlik Departmanı tarafından fonlanan projeleri kapsamında bulunduruyor.

İlgili haber>> Pentagon’un gözü Silikon Vadisi’nde

Her sene 8 adet projeye mentorluk ve kısmi fon hizmeti verdiklerini söyleyen Carlsten, yıllık alınan 80-100 başvurunun arasından seçim yapmanın gerçekten çok zor olduğunu belirtti.

Ölüm Vadisi olarak tanınan projelerin Ar-Ge aşamasına girip, kullanım aşamasına geçememesi döngüsünü yıkmak isteyen programın en yeni iki projesi Ulusal Güvenlik Departmanı tarafından desteklenen CHARIOT ve QUASAR.

Sosyal medyadan gelen siber güvenlik tehditlerini filtreleyen CHARIOT ile çeşitli siber güvenlik konfigürasyonlarının etkilerini gösteren QUASAR bu teknolojilere ihtiyacı olan şirketlerle buluşmak için program dahilinde tanıtıma girecek.

Carlsten aynı zamanda bu sene program dahilinde bulunan iki Enerji Departmanı teknolojisinin de Houston’daki enerji konferansında tanıtılacağını belirtti.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

[wysija_form id=”2″]

 

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu