Efsane Hackerlar

Hacker Dünyasının Karanlık Çocuğu: Stephen Watt

İki metreyi aşkın boyuyla siber dünyaya kuşbakışı bakan Stephen Watt, nam-ı diğer “Unix Terörist”, bulaştığı siber dolandırıcılık suçlarıyla henüz erken yaşta siber dünyanın en azılı hackerları arasında yer aldı. Hacker dünyasının “Speedy Gonzales”i olarak nitelendirdiğimiz Albert Gonzales’le sıkı dost ve aynı zamanda suç ortağı olan efsane hacker, hakkında açılan yeni siber suç davalarıyla sıkça gündeme gelmeye devam ediyor.

 

[ilink url=”https://siberbulten.com/makale-analiz/hacker-dunyasinin-speedy-gonzalesi-albert-gonzales/”]Hacker Dünyasının Speedy Gonzales’i: Albert Gonzales[/ilink]

 

“Çok uzundum. Gözlüklüydüm. Sivilceliydim. Herkes benden nefret ederdi,” sözleriyle oldukça sorunlu çocukluk ve yeni gençlik dönemlerini özetleyen Watt, günlerini bir programlama dergisi olan Dr. Dobbs’u okuyarak geçirirdi. Sonrasında kendi deyimiyle “herkese kin kusabileceği, dünyadan intikamını alabileceği, fakat bunu yaparken kimseyle yüzyüze iletişime geçmek zorunda kalmayacağı” bir dünya arayışına giren Watt, Bitch X isimli sohbet uygulamasını bilgisayarına indirdi ve siber dünyanın en sevdiği yönü olduğunu söylediği “insanların hayatını cehenneme çevirme” amacıyla kullanmaya başladı.

Watt, siber dünyanın karanlık yüzünü keşfetmeye başladığı 1998 yılında, kendi gibi çocuk yaştaki hackerlarla iletişime geçerek bir grup kurmayı başarmış ve TCP/IP ağlarını hackleme denemeleri başarıyla sonuçlanmıştı. Siber dünyanın yeraltı grupları arasında ünü her geçen gün daha da yayılan Watt’ın siber dünyasındaki dönüm noktası ise, henüz lise öğrencisiyken Albert Gonzales’le tanışması olmuştu. Gonzales; sahte pasaport, sahte sağlık sigortası kartı, sahte sürücü belgesi, nüfus cüzdanı çıkartmak için kullanılan sahte doğum belgeleri gibi sayısız sahtekarlıkla milyonlarca dolar çalmayı başaran 4.000 üyeden oluşan ShadowCrew’un (Gölge Tayfası) önde gelen üyelerindendi.

 

[ilink url=”https://siberbulten.com/efsane-hackerlar/” style=”note”]EFSANE HACKERLAR YAZI DİZİSİNİN TÜMÜNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ[/ilink]

 

Siber yeteneklerini gün geçtikçe daha üst seviyeye taşıyan Watt, bir yandan lise eğitimine devam ediyor, bir yandan da Florida’daki Identitech’te çalışıyordu. 2004 yılında Morgan Stanley adlı çokuluslu bir finans kurumunda yazılım mühendisi olarak çalışmaya başladığında tam 90 bin dolar kazanıyordu. 2007’de Imagine Software’le 130 bin dolara anlaşan Watt, günlerini çeşitli uyuşturucu maddeleri denediği gece klüplerinde geçiriyordu.

Kısa zamanda siber dünyanın en tehlikeli ikilisi haline gelen Watt ve Gonzales, narkotik suçlardan cinsel istismara kadar, siber dünya üzerinde birçok siber suça bulaşmışlardı. Fakat bunlardan en tehlikelisi, Gonzales’in gerçekleştirdiği ve Amerikan tarihinin en büyük kimlik hırsızlığı olarak kabul edilen TJ Maxx vurgunuydu. ABD’nin saygın şirketlerinden TJ Maxx’ın sistemi üzerinden 2005-2007 yıllarında toplam 45.6 milyon kredi kartı bilgisini çalan Gonzales’e, Watt’ın da suç ortaklığı yaptığı iddia ediliyordu. O dönem Morgan Stanley’de çalışmaya devam eden Watt’ın “blabla” isimli bir veri hırsızlığı programı yazarak Gonzales’e yardım ettiğine karar veren federal mahkeme, Watt’ı 2 yıl hapis 3 yıl da gözetimli serbestlik cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca kimlik hırsızlığı sonucu ortaya çıkan 171.5 milyon dolarlık zararın da Watt ve Gonzales tarafından geri ödenmesine karar vermişti.

 

[ilink url=”https://siberbulten.com/strateji-guvenlik/fbi-otcu-hackerlara-muhtac-mi-kaldi/” style=”tick”]FBI ‘otçu’ hackerlara muhtaç mı kaldı? [/ilink]

 

Geçmişte karıştığı siber suçlara rağmen, ABD’nin en azılı siber suçluluları arasında gösterilen 25 yaşındaki Watt’ın, TJ Maxx vurgununda gerçekten suçlu olup olmadığına dair herkesin kafasında soru işaretleri vardı. Zira TJ Maxx vurgununun esas karakteri Gonzales bir doğum günü partisinde 100 bin dolara yakın para harcayabilirken, Watt’ın neredeyse beş parasız olduğu konuşuluyordu. Watt’ın avukatı, liseyi yaşıtlarından birkaç yıl erken bitiren ve çok başarılı olan Watt’ın, siber dünyaya olan ilgisinin para beklentisinden değil entelektüel merakından kaynaklandığını ve TJ Maxx vurgununda masum olduğunu savunuyordu. Fakat mahkeme, Gonzales ve Watt arasında geçen 300 sayfalık internet yazışmalarını delil göstererek, Watt’ın maddi çıkar gözetmese bile suça yardım ettiği gerekçesiyle ceza almasına karar verdi.

Siber dünyanın azılı ismi Watt, en son 2013 yılındaki Boston Maratonu bombalı saldırılarının ardından polis sorgulamasına alınmış ve her türlü sisteme kolyaca sızabildiği göz önünde bulundurularak, kendisine “Bombalı saldırılardan önceden haberdar mıydın?” sorusu yöneltilmişti. Konuyla ilgili herhangi bilgisi bulunmadığı tespit edilen hacker, hapis cezasının ardından büründüğü sessizliğe geri döndü.

 

SİBER BÜLTEN ABONESİ OLMAK İÇİN FORMU DOLDURUNUZ

[wysija_form id=”2″]

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu