Post Tagged with: "kvkk"

‘Unutulma Hakkı’ isteyen vatandaş KVKK’ya başvurabilecek

‘Unutulma Hakkı’ isteyen vatandaş KVKK’ya başvurabilecek

19 Temmuz 2020 at 11:58 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) arama motorlarında kişilerin ad ve soyadlarıyla aranması sonrasında çıkan sonuçların indekslenmeyecek şekilde teknik düzenleme yapılmasıyla ilgili kararını duyurdu. Kurum’un kararına göre, arama sonuçlarından isim ve soyadının çıkartılmasını isteyen vatandaşlar önce arama motorunun sahibi olan şirkete başvuruda bulunacak. Bireyin talebinin cevapsız kalması veya olumsuz olması durumundaRead More

KVKK Verbis’e kayıt sürelerini üçüncü kez uzatıldı

KVKK Verbis’e kayıt sürelerini üçüncü kez uzatıldı

23 Haziran 2020 at 11:36 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurumu veri işlemeye başlamadan önce Veri Sorumluları Siciline kaydolmak zorunluluğu bulunan kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin sicile kayıt ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeleri için verilen süreyi bir kez daha uzattı. KVKK web sitesinde yayınlanan duyuruya göre, sektör temsilcilerinden gelen koronavirüs sürecine ilişkin talepler değerlendirilerek böyleRead More

KVKK’dan yeni kararlar: “Patronum Whatsapp yazışmalarımı elde ederse ne yapacağım?”

KVKK’dan yeni kararlar: “Patronum Whatsapp yazışmalarımı elde ederse ne yapacağım?”

5 Nisan 2020 at 5:54 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2 Nisan Perşembe günü yeni yayınladığı karar özetlerini kamuoyu ile paylaştı. 11 karar özeti içerisinde tüketicilere rızası dışında SMS göndermeden, veri sorumlusunun kişisel verileri reklam amaçlı sosyal medyada paylaşmasına kadar bir çok şikayet karara bağlandı. Kurulun kararlarını inceleyerek her birinden sizler için kişisel verilerinizi daha sıkıRead More

KVKK açıkladı: Üç şirkette veri ihlali yaşandı,binlerce kişinin verisi tehdit altında

KVKK açıkladı: Üç şirkette veri ihlali yaşandı,binlerce kişinin verisi tehdit altında

11 Mart 2020 at 5:24 pm 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurumu 9 Mart Pazartesi tarihli açıklamasında Türkiye’de faaliyet gösteren üç şirketin siber saldırı ve veri ihlali sonucunda elindeki kişisel verilerin yetkisiz kişilerin eline geçmiş olduğu açıkladı. Açıklamada Doğa Sigorta AŞ, Türk Ekonomi Bankası AŞ ve Gratis İç ve Dış Tic. AŞ’nin mağdur olduğu veri ihlallerinde 12 bineRead More

KYK’da kalan öğrencilere internet için ‘takip uygulaması’ talebi

KYK’da kalan öğrencilere internet için ‘takip uygulaması’ talebi

11 Mart 2020 at 4:34 pm 0 comments

Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda internet erişimi problemi bir süredir çeşitli mecralarda gündeme geliyordu. Bazı sitelerin ve mesajlaşma uygulamalarının engellenmesi öğrencilerin tepkisini çekerken, KPSS gibi sınavlara online eğitimler üzerinden hazırlanan adaylar da çalışmalarına devam edemediklerinden şikayet ediyor. Geçtiğimiz günlerde Karar gazetesinden yayınlanan habere göre ise, öğrenciler sadece internet erişimi değilRead More