Post Tagged with: "kvkk"

Kişisel Verileri Koruma Kurumu kararlarının yarısından fazlasını 2019’da verdi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu kararlarının yarısından fazlasını 2019’da verdi

20 Ağustos 2019 at 11:40 am 0 comments

Türkiye iki yıldan daha uzun zaman önce Kişisel Verileri Koruma Kurumu ile tanıştı. Ülkemizdeki  ‘veri mahremiyeti’ kültürünün oluşmasında bir dönüm noktası olarak kabul edilen Kişisel Verilerin Koruma Kanunu ile kurulan kurumun başkanı Faruk Bilir Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada kurumun bugüne kadar yaptıklarının özetini sundu. Kişisel verinin, kişiyi doğrudan veya dolaylıRead More

Bu sefer avukat KVKK’dan ceza yedi: 50 bin TL

Bu sefer avukat KVKK’dan ceza yedi: 50 bin TL

23 Temmuz 2019 at 7:34 pm 0 comments

Yürürlüğe girdiği günden bu yana veri mahremiyeti ve bilgi güvenliği ile ilgili kararlara dayanak oluşturan Kişşisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) bu sefer bir avukatın başını yaktı. Aralarında Facebook, Microsoft gibi dev teknoloji firmalarına ceza kesen Kişisel Verileri Koruma Kurumu, verdiği son kararda bir avukata attığı SMS yüzünden 50 bin TLRead More

ÖZEL RÖPORTAJ: Türkiye’nin en büyük veri hırsızlığını Siber Bülten’e anlattı

ÖZEL RÖPORTAJ: Türkiye’nin en büyük veri hırsızlığını Siber Bülten’e anlattı

1 Temmuz 2019 at 4:52 pm 0 comments

Türkiye, üç kafadarın bir GSM şirketinin kurumsal şifresini ele geçirerek 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçirdiğinin ortaya çıkması ile sarsılmıştı. Türkiye tarihinin en büyük veri hırsızlığını ilk olarak ortaya çıkaran ve kolluk kuvvetleri ile şirketi uyaran İnvictus’un Yönetici Ortağı Koryak Uzan, Siber Bülten’e yaptığı özel açıklamada, bu veri hırsızlığınıRead More

Facebook, KVKK cezasını ödedi ancak itiraz da edecek

Facebook, KVKK cezasını ödedi ancak itiraz da edecek

1 Haziran 2019 at 3:31 pm 0 comments

Facebook, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun (KVKK) kestiği 1.6 milyon liralık cezayı ödediğini ancak itiraz da edeceğini açıkladı. Facebook yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Facebook, KVKK’nın kararında ulaştığı sonuçlara katılmamaktadır ve halihazırda bu karara itiraz etmektedir. İtiraz süreci ve idari para cezasının ödenmesi süreci eş zamanlı ilerleyen süreçler olduğundan, Facebook KVKKRead More

KVKK yönetmeliğinde atama değişikliğine gidildi

KVKK yönetmeliğinde atama değişikliğine gidildi

17 Mayıs 2019 at 11:39 am 0 comments

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete‘de yayımlandı. Buna göre, kurulun beş üyesi TBMM tarafından dört üyesi ise Cumhurbaşkanınca seçilecek. Ayrıca ikinci başkanın da bulunmadığı hallerde, başkan tarafından belirlenen bir üye başkana vekalet edecek. Kişisel Verileri Koruma Kurulu Çalışma Usul veRead More