Dijital GüvenlikKritik Altyapı Güvenliği

Hindistan ordusundan yerli ve ‘güvenli’ mesajlaşma uygulaması

Hindistan ordusu, “Kendi kendine yeten Hindistan” sloganıyla  yerli ‘güvenli mesajlaşma uygulaması’ geliştirdi.

“Kendi kendine yeten Hindistan” anlamına gelen ‘Atmanirbhar Bharat’ kampanyası kapsamında Hindistan ordusu “İnternet için Güvenli Uygulama (Secure Application for the Internet) adlı güvenli bir mesajlaşma uygulaması üretti.

UÇTAN UCA ŞİFRELEME ÖZELLİĞİ VAR

Hindistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, internet üzerinde Android platformlarda oluşturulan bu uygulamanın sesli, yazılı ve görüntülü konuşmaları uçtan uca şifrelediği belirtildi.

Açıklamada, “SAI” uygulamasının, WhatsApp, Telegram, SAMVAD ve GIMS gibi mevcut mesajlaşma uygulamalarına benzediği ve uçtan-uca şifreleme mesajlaşma protokolünü kullandığı duyuruldu. Açıklamada ayrıca, “Yerel servis sunucuları ve kodlama ile ilgili güvenlik özellikleriyle ilgili ince ayarlamalar değerlendiriliyor.” ifadelerine yer verildi.

Zoom’dan kritik güvenlik adımı: Uçtan uca şifreleme geliyor

NEREDE KULLANILACAK?

Bu ihtiyaç ordu yetkililerinin birbirleriyle iletişim kurmak için ticari mobil uygulamaları kullanmasının, güvenliği tehlikeye atacağı endişelerinden kaynaklanıyor. 2020 yılının başlarında Hindistan Ordusu, Facebook, Truecaller, Instagram gibi popüler uygulamaları ve PUBG gibi oyunları, ordu mensuplarının cep telefonlarından silmesine yönelik 89 uygulamayı yasaklayan bir ‘emir’ yayınlamıştı. Bu yasaklamaların, hassas ulusal güvenlik bilgilerinin sızmasını engellemek için tasarlandığı söylenmişti.

Bu uygulama ise, ordu mensupları arasında güvenli iletişim için kullanılacak.

UZMAN KADRO TARAFINDAN İNCELENİYOR

Açıklamada uygulamanın, bilgisayar güvenliği olaylarını ele alan (Computer Emergency Response Team) uzman gruplardan oluşan bilgisayar acil güvenlik ekipleri ve Ordu Siber Grubu (Army Cyber Group) tarafından incelendiği bildirildi. Fikri Mülkiyet Hakları (IPR) başvurusu, altyapıyı NIC’de barındırma ve iOS platformunda çalışma sürecinin şu anda devam ettiği ifade edildi.

Siber Bülten abone listesine kaydolmak için formu doldurunuz

Hiçbir haberi kaçırmayın!

E-Bültenimiz ile gelişmelerden haberdar olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu